XXI. Incitato Nemzetközi Művésztábor – Bálványos

2013.07.02 23:58

XXI. Incitato Nemzetközi Művésztábor – Bálványos  

 

Június 29-én nyitotta meg kapuit a XXI-ik Európa szerte egyedülálló Incitato Nemzetközi Művésztábor.

A zárókiállításra pedig július 14-én, vasárnap kerül sor a kézdivásárhelyi Incze László Céh­történeti Múzeum kiállítótermébe.

 

A Tóth csa­lád és Vincze László (grafikus, művészeti vezető ) Sárándról idén huszonegy hazai és magyarországi képzőművészt hívott meg a kéthetes Bálványoson lezajló Művésztelepre

A XXI. Incitato Nemzetközi Művésztábor témája a Csikó,  résztvevői pedig: Ábrahám Jakab, Ábrahám Imola, Di­mény András, Csutak Le­vente, Szász Tünde és Vetró Bodoni Sebestyén András Brassóból, Deák Barna és Deák M. Ria Ko­vásznáról, Sajgó Ilona Ma­ros­vásár­helyről, Zavaczki Walter Levente Székelyudvar­hely­ről, Erőss Sándor, Sáro­si Csaba, Nagy Lajos, Vetró András és V. Bodoni Zsuzsa Kézdivásárhelyről, Simó Enikő Sepsiszent­györgyről, Börcsök Attila, Gonda Zoltán és Tóth Zsu­zsa Debrecenből, Vincze László Sárándról és Ürmös Péter Budapestről.

A kéthetes prog­ramban a műtermi munka mellett két tanulmányi kirándulás is szerepel, július 2-án a csíkszeredai Csíki Székely Múzeumot és a Genovéva Lovardát látogatják meg, július 6-án Gidó­falvára utaznak, ahol lovas- és íjászbemutatón vesznek részt a Székely Virtus Hagyo­mányőrző Egyesület meghívottjaiként.